ANKARA / ÇANKAYA - 75. Yıl Anadolu Lisesi

Nis

Ülke Geneli II. Dönem I. Ortak Sınavlarından, Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik Dersleri Mazeret sınavı 18 Nİsan 2024 Perşembe günü yapılacaktır.

Türk Dili Ve Edebiyatı  Mazeret Sınavı :    18 NİSAN 2024 PERŞEMBE                     SAAT : 09.40

Matematik Sınavı Mazeret Sınavı :           18 NİSAN 2024 PERŞEMBE                     SAAT : 11:00

İl Milli Eğitim tarafından yapılan İl Geneli  Mazeret sınavlarımız da  ( FİZİK VE TARİH DERSLERİ )   25 NİSAN 2024 PERŞEMBE  günü  yapılacaktır.

Mazeretleri nedeniyle Ortak Sınavlara giremeyen öğrenci ve velilerimizin gereken hassasiyeti göstermeleri rica olunur.

Mrt

2-3-4-5 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak olan II. Dönem I. Mazeret sınav takvimimiz ektedir. Ortak Sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrencilerimiz ilgili gün ve saatde okulumuz Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyelerinde mazeret sınavlarına gireceklerdir. Öncesinde ''Mazeret Belgelerinin'' okul idaresinde teslimi önem arz etmektedir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Gününde okulumuz olarak başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla ve rahmetle andık. 75. Yıl Anadolu Lisesi olarak emanetlerinin bekçileriyiz.

Mrt

2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Ortak Sınav Takvimimiz ekte sunulmuştur. Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Tarih ve Fizik Dersi sınavlarımız İl Geneli Ortak Sınavlar olarak yapılacaktır. Öğrencilerimizin Ortak Sınavlarımızda gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Sınavlarına mazeretleri nedeniyle giremeyen öğrencilerimizin sağlık raporlarını okul idarelerine teslim etmeleri önemle arz etmektedir.

Mrt

Yeşilay Haftası nedeniyle grup halinde öğrencilerimize '' Dumansız Bir Hayat '' başlıklı seminerimiz gerçekleştirildi.

Mrt

01-07 Mart Deprem Haftası nedeniyle, 07-Mart 2024 Perşembe günü saat 10:10 da, eş zamanlı olarak tüm okullarla birlikte okulumuzda '' Deprem Tahliye Tatbikatı'' yapıldı.

Şbt

Şubat Dönemi SORUMLULUK SINAV takvimimiz ekte sunulmuştur. Öğrencilerimiz ilgili gün ve saatte atölyelerimizde sınavlarına gireceklerdir.

Ock

2. Ortak Sınavlarımıza mazeretleri nedeniyle giremeyen öğrencilerimize ait  Mazeret Sınav Takvimimiz ektedir. Velilerimizin, öğrencilerimize ait mazeret belgelerini okul idaresine teslim etmeleri gerekmektedir. Gereken hassasiyetin gösterilmesi rica olunur.

Ara

Okulumuz 75. Yıl Anadolu Lisesinde Satranç Kulübü tarafından 14 Aralık 2023 tarihinde Satranç Turnuvası yapılmıştır.Turnuvaya 44 öğrencimiz katılmıştır.19 Aralıkta sonuçlanan Turnuvada derece alan öğrencilerimiz:

1.    Efe ÜNSAL (12/A)

2.    Çağrı DEMİR (12/A)

3.    Emir KÖLELİ (11/D)

Ara

23. Kasım 2023’te okulumuz 10B sınıfımız öğrencileri ve sınıf rehber öğretmenimiz Nesim ERKINAY eşliğinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında Cumhuriyetin’in 100.Yılına Özel olarak oluşturulan, Türkiye Yüzyılı’nın ve gelecek yüzyılın eğitimle ilgili reformlarını, zaman tüneli duygusuyla, üç boyutlu olarak, mapping teknolojisiyle izledik.  İzlediğimiz dijital görsel ve dijital sunum Bakanlığımızca oluşturulan gezici eğitim tırının içinde gerçekleştirilmiştir.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem II. Ortak Sınav takvimimiz ekte sunulmuştur. 27 ARALIK 2023 Çarşamba günü Türkiye Genelinde 9. sınıflara yapılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı dersi sınavı saat :9.40 da,  Matematik dersi sınavı saat 11.00 da uygulanacaktır. 9. sınıf öğrenci ve velilerimizin gerekli özeni göstermeleri rica olunur.

Ara

12. sınıf öğrencilerimizle 19. Ankara Kitap Fuarındaydık...

Ara

Okulumuz Rehber Öğretmeni Nuray Bilgin KAYA tarafından 07/12/2023 tarihinde  10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, alan seçimleri öncesi ''Mesleki Hedef Belirleme''  seminerleri verilmiştir.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I.Dönem Veli Toplantımız 6 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 16.00 - 18.00 saatleri arasında, öğrencilerimizin kendi sınıflarında yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılımını önemle rica ediyoruz.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı  I. Dönem I. Mazeret Takvimimiz ekte sunulmuştur. I. Ortak Sınavlarımıza mazeretleri (idare bilgisi dahilinde) olan öğrencilerimiz aşağıda verilen takvim doğrultusunda sınavlarına girebilirler. Mazeret sınavlarımız Görsel sanatlar/ Müzik atölyelerinde yapılmaktadır.