ANKARA / ÇANKAYA - 75. Yıl Anadolu Lisesi

Şbt

8 Şubat - 10 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan sorumluluk sınavına girecek öğrencilerin isimleri ve ilgili dersleri ekte sunulmuştur. Diğer haber duyurusunda da sınav takvimi yayınlanmıştır.

Ock

75. Yıl Anadolu Lisesi olarak misyon ve vizyonumuz içinde yer alan, Bakanlığımızın Projesi olan ''KÖK DEĞERLERİMİZ '' ile ilgili 9-10-11 VE 12. sınıflarımıza Seminer verildi. Edebiyat öğretmenimiz S. Selma Hançer' e verdiği seminerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

I. Dönem II. Ortak Sınavlara mazeretleri nedeniyle giremeyen öğrencilerimizin velilerinin okul idaresine mazeret belgelerini sunmaları koşuluyla 11-12-13 OCAK 2023 tarihlerinde telafi sınavlarına girebilirler. Telafi sınav takvimimiz ekte sunulmuştur.

Ara

29-30 Aralık 2022 tarihlerinde iki oturum olarak 9. sınıf öğrencilerimize Okul Rehber Öğretmenimiz Nuray BİLGİN KAYA tarafından '' Öğrenme Stilleri ve Etkili Ders Çalışma Yöntemleri'' konulu rehberlik çalışması yapıldı.

Ara

27 Aralık Atamızın Ankara'ya Gelişinin 103. Yıl Dönümünü okulumuz öğrencileri ile kutladık. Bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını özlemle rahmetle andık. 75. Yıl anadolu Lisesi ailesi olarak emanetlerinin bekçileriyiz.

Ara

22 Aralık 2022 tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi PDR Öğretim Üyesi Psikoterapist Dr. Sertan Kağan tarafından, 12. sınıf öğrencilerine '' SINAV ANINDA KAYGI İLE BAŞ ETME TEKNİKLERİ '' konulu seminer vermiştir. Rehberlik servisimize organizasyonu için teşekkür ederiz.

Ara

13 Aralık 2022 tarihinde okulumuzda Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından 12. sınıf öğrencilerine eğitimci yazar Fatih Doğruyol '' YKS SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİLGİLER'' konulu seminer vermiştir. Rehberlik servisimize teşekkür ediyoruz.

Ara

2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı  I. Dönem II. Ortak Sınav Takvimimiz ekte sunulmuştur. Gereken özenin veli ve öğrencilerimiz tarafından gösterilmesi rica olunur.

Ara

21 Artalık 2022 tarihinde etkili ders çalışma atölyeleri kapsamında 11. sınıf öğrencilerimize, profesyonel öğrenci koçu Olcay TEKER tarafından 2. oturum olarak '' ODAKLANMA ÇALIŞMALARI '' gerçekleştirilmiştir.

Ara

14 Aralık 2022 tarihinde 11. sınıflarımıza yönelik olarak ''Etkili Ders Çalışma Teknikleri Atölye Çalışması''  profesyonel öğrenci koçu Olcay TEKER tarafından atölye çalışması olarak yapılmıştır. Rehberlik servisimize organizasyonlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

12. Sınıflarımıza Psilolog Elif BEYDAĞI tarafından '' SINAV KAYGISI İLE BAŞEDEBİLME '' Konferans verildi. Okul Rehberlik öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Sayın Velilerimiz, 3 ARALIK 2022 Cumartesi günü 11:00 - 13:00  saatleri arasında okulumuzda I. Dönem Veli Toplantımız yapılacaktır. Bize emanet olan çocuklarımızın akademik başarılarını artırmak, mutlu olarak okulumuza gelmelerini sağlamak adına velilerimizin toplantımıza katılımını önemle rica ederiz.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ümüzü özlem, hasret, sevgi ve rahmetle ile anıyoruz. 75. Yıl Anadolu Lisesi  ailesi olarak emanetlerinin bekçileriyiz.

Kas

9-10-11 KASIM 2022 tarihlerinde yapılacak olan telafi sınavları takvimi ekte sunulmuştur. Ortak sınavlara giremeyen öğrencilerimize ait rapor yada ilgili belgeyi velilerimizin okul idaresine teslimi gerekmektedir. Aksi takdirde sınavdan başarısız olacaklardır. Mağduriyet yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi rica olunur.